Poga "Uzzināt vairāk" jeb "Lasīt tālāk"

Ja teksts ir garš, to var sadalīt, lai no galvenās lapas būtu lasāms tikai ievads. Tālāk uz pilno tekstu ved poga kreisajā pusē "Uzzināt vairāk>>". Šo pogu var ievietot daudzos rakstos vienlaicīgi, tādā veidā galvenajā lapā var satilpināt vairāk rakstu ievadu. Tomēr poga "Uzzināt vairāk" ir pārāk bāla un neizteiksmīga. Ir iespēja variēt ar dažādiem pogas tekstiem, kas varētu piesaistīt lasītājus, taču ar to bieži vien nepietiek. Gribētos pogu nevis kreisajā pusē, bet labajā pusē vai pa vidu. Tāpat gribētos pogai citu šriftu, citu krāsu un lielākus burtus. Gribētos, lai tā būtu treknrakstā un slīpiem burtiem? Jā, tas ir iespējams. Ir vairāki paņēmieni. Vienu no tiem atradu pats. Otru veidu atradu pamācībās citās valodās. Tas ir aprakstīts rakstā "Uzzināt vairāk un lasīt tālāk", kas paredz rediģēšanas paneļa uzstādīšanu, un ir gandrīz vai tāds pats kā Virsraksta krāsas izvēle.


Šajā rakstā dalīšos ar metodi, kuru atradu pats

 Tam nepieciešams ieiet HTML rediģēšanā un atrast šādu kodu:

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
      <div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'><data:post.jumpText/></a>
      </div>
    </b:if>

Kopēju šo kodu, eju uz galveno sadaļu un atveru "Jauna ziņa", it kā būtu jāraksta jauns raksts. Atveru HTML atvērumu. Iekopēju tajā šo kodu.
<data:post.jumpText/> ietver šīs pogas tekstu, ierakstu tā vieta tādu tekstu, kāds man vajadzīgs, piemēram, man vajag Lasīt tālāk



Atveru atvērumu "Ziņa". Kreisajā stūrī redzu uzrakstu Lasīt tālāk. Tālāk rediģēju šo uzrakstu. Mainu šriftu, uzlieku vēlamo krāsu, palielinu burtu lielumu, uzlieku treknrakstā un slīpi, pārvietoju uzrakstu uz labo pusi:



Veru vaļā atkal HTML atvērumu. Kods ir mainījies. Tikai viena problēma, ka kļuvis nepielietojams. Lai iegūtu pielietojamu kodu, kopēju šī koda apakšā iepriekšējo nerediģēto kodu:


No rediģētā koda paņemu derīgo daļu un iemontēju sākotnējajā kodā. Tātad kas tur ir derīgā daļa?

<b:if cond="data:post.hasJumpLink">
      </b:if><br />
<div class="jump-link">
<div style="text-align: right;">
<a expr:href="data:post.url + &quot;#more&quot;" expr:title="data:post.title" href="https://draft.blogger.com/null"><span style="color: #274e13; font-family: Georgia, Times New Roman, serif; font-size: large;"><b><i>Lasīt tālāk</i></b></span></a>
      </div>
</div>

Pievienoju rindiņu <div style="text-align: right;">, kas nozīmē to, ka saites uzraksts pārvietosies no kreisās uz labo pusi. <data:post.jumpText/></a></div> nomainu pret jaunradīto garo kodu rindiņu, kura radās pēc rediģēšanas. Jaunais kods ir šāds:

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
      <div class='jump-link'>
<div style="text-align: right;">
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'><span style="color: #274e13; font-family: Georgia, Times New Roman, serif; font-size: large;"><b><i>Lasīt tālāk</i></b></span></a>
      </div>
</div>
    </b:if>

Šo kodu kopēju sākotnējā koda vietā, saglabāju veidni un "Lasīt tālāk" pogas izskats būs mainījies. Lai kodu rediģētu vēlreiz, rīkojas tāpat. Ver vaļā jaunu vai vecu rakstu, rediģē kodu un montē iekšā vecajā kodā jaunos datus. Šai metodei ir trūkums, ka nevar operatīvi izmainīt kādu vienu parametru. Tādēļ ir otrs rediģēšanas paņēmiens. Tā ir koda rediģēšana ar roku pašā veidnē, kodu papildinot ar elementiem, kuri atbild par teksta krāsu, šriftu, burtu lielumu un novietojumu.

Pogas pārvietošana uz labo pusi vai vidu:
Ievieto papildus kodu rindiņu aiz <div class='jump-link' ar atdalošu tukšumzīmi vidū un noslēdzošu iekavu beigās:

1) "Lasīt tālāk" poga būs labajā pusē vai centrā:

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
    <div class='jump-link' style='text-align:right;'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;'><data:post.jumpText/></a>
      </div>
    </b:if>

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
    <div class='jump-link' style='text-align:center;'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;'><data:post.jumpText/></a>
      </div>
    </b:if>

2) <data:post.jumpText/> vietā var ierakstīt jebkādu vajadzīgo tekstu: Lasīt tālāk, Vairāk fotogrāfiju utt. Bet tad teksts vairs nebūs rediģējams no bloga instrumentiem. To varēs labot tikai HTML kodos.

3) Pogas tekstu var pārveidot treknrakstā:
Tam tekstu iekļauj ar burtiem <b> un </b>
<b><data:post.jumpText/></b>
<b>Lasīt tālāk</b>

4) Pogas tekstu var pārveidot slīprakstā:
Tam tekstu iekļauj ar burtiem
<i><data:post.jumpText/></i>
<i>Lasīt tālāk</i>

Treknrakstā un slīpi
<i><b><data:post.jumpText/></b></i>

5) expr:title='data:post.title' ir izlecošā uzraksta kods. Pietuvinot peli pogai "Lasīt tālāk", izlec virsraksta nosaukums. Vienai daļai šie izlecošie uzraksti traucē, jo rada neskaidrību, sajūtu, ka tas ir kaut kāds brīdinājums, un tas bremzē pogas "Lasīt tālāk" nospiešanu. Šo kodu var ņemt ārā, un izlecošais uzraksts pazudīs. Tas ir subjektīvi, vieniem patīk, citiem traucē. Es izņēmu un tālāk pogu rediģēju bez šī izlecošā uzraksta.

6) Uzspiežot uz šīs pogas augšējā lasāmā mala sākas ar tekstu, kas seko tālāk. Par to atbild kodu rindiņa:
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;'>

Reizēm tas ir neērti, jo sākums pazūd un vairs nav skaidrs, par ko bija runa. Var uzlikt tā, ka pēc "Lasīt tālāk" nospiešanas tiek atainots viss raksts no paša sākuma ar virsrakstu. Lai to dabūtu gatavu, izdzēšu + &quot;#more&quot;
paliek<a expr:href='data:post.url'>


7) Pogas tekstam ir iespēja rediģēt krāsu, šriftu un burtu lielumu. Vajadzīgos parametrus ieraksta ar roku, krāsas skaitli atrod pie šablona krāsu rediģēšanas, šriftu raksta ar roku, burtu lielumu maina ar dažādiem skaitļiem pie font-size:

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
    <div class='jump-link' style='text-align:right;'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;'><span style='color: #38761d; font-family: Georgia; font-size: 16px;'><i><b><data:post.jumpText/></b></i></a>
      </div>
    </b:if>