Uzzināt vairāk un lasīt tālāk

Lai galvenajā lapā ievietotu pēc iespējas vairāk rakstu, ir iespēja atstāt pirmajā lapā tikai ievadu. Uz tālāko raksta daļu aizvedīs poga "Uzzināt vairāk>>". Rakstot rakstu, nospiežot pogu "ievietojiet pārtraukumu", tiks novilkta pārtraukuma svītra, sadalot tekstu divās daļās. Augšējā daļa būs lasāma no galvenās lapas, apakšējā daļa būs lasāma uzspiežot pogu "Uzzināt vairāk>>".



Lielākā daļa blogeru savos blogos izmanto šo vārdu salikumu, taču ne vienmēr tas precīzi ataino bloga saturu. Šīs pogas tekstu ir iespēja mainīt šādā ceļā: Izkārtojums>Emuāra ziņas>Labot>Ziņu lapas saites teksts. Tur būs lodziņš ar uzrakstu Uzzināt vairāk>>. Šī uzraksta vietā var rakstīt jebkādu tekstu. Ja blogā ir gari teksti, piemērotākais vārdu salikums būs Lasīt tālāk. Ceļojumu blogā ar fotogrāfijām noderēs uzraksts Vairāk fotogrāfiju. Bultiņas pazudīs, bet tās var pats pierakstīt, ja ļoti iepatikušās: Lasīt tālāk>>.
Šī poga ļoti noder, lai galvenajā lapā varētu izvietot pēc iespējas vairāk rakstu. Tālāk ir svarīgi parūpēties, lai mazais ievads būtu aicinošs un mudinātu spiest šo "Lasīt tālāk". Svarīga ir efektīva fotogrāfija. Vēlams ievadā ielikt spilgtākos izvilkumus no teksta, nevis vienkārši sadalīt tekstu pa rindkopām. Teksts šajā ievadā būs atrodams ar meklētājiem. Turpretī teksts, kurš atveras pēc pogas nospiešanas, ar meklētāju atrodams nebūs. Tas nozīmē to, ka ievadā vēlams iekļaut svarīgus atslēgas vārdus. Šo tekstu vēlams pēc vairākiem mēnešiem laiku pa laikam nedaudz pamainīt, lai meklētājs saprastu, ka teksts tiek atjaunināts un tas nav tikai vecs un neaktuāls raksts.


Lai arī poga it kā ir ērta, tā var būt pārāk sīka, bāla un neizteiksmīga, kura neveicina tās nospiešanu. Ir iespēja variēt ar dažādiem pogas tekstiem, kas varētu piesaistīt lasītājus, taču ar to bieži vien nepietiek. Gribētos pogu nevis kreisajā pusē, bet labajā pusē vai pa vidu. Tāpat gribētos pogai citu šriftu, citu krāsu un lielākus burtus. Gribētos, lai tā būtu treknrakstā un slīpiem burtiem? Jā, tas ir iespējams. Ir vairāki paņēmieni. Vienu no tiem atradu pats, par to šajā rakstā. Otru atradu pamācībās citās valodās:

Šis process ir gandrīz vai tāds pats kā Virsraksta krāsas izvēle. Eju rediģēt HTML, uzspiežu veidnes sākumā uz
<b:skin>...</b:skin>

Atveras rediģēšanas paneļu kolekcija, kuri sākas ar <Group description un beidzas ar </Group>. Iekopē pa vidu šiem paneļiem aiz kāda </Group> kaut kur uz beigām jaunu rediģēšanas paneļa kodu:


<Group description="Jump link" selector=".jump-link">
<Variable name="readmore.font" description="Font" type="font"
default="normal normal 12px Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif" value="italic bold 17px Georgia, Utopia, 'Palatino Linotype', Palatino, serif"/>
<Variable name="rm.link.color" description="Link Color" type="color" default="#FFFFFF" value="#783f04"/>
<Variable name="rm.link.hover.color" description="Link Hover Color" type="color" default="#222222" value="#b45f06"/>
<Variable name="rm.bg" description="Background Color" type="color" default="#00000" value="transparent"/>
   </Group>


Tad vēl iekopē zemāk šādu kodu:

.jump-link {text-align:right;}
.jump-link { float: center; font: $(readmore.font); background: $(rm.bg); }
.jump-link a, .jump-link a:visited { color: $(rm.link.color); }
.jump-link a:hover { color: $(rm.link.hover.color); }
Pirms šī koda ievietošanas ir iespēja izvēlēties variantus
"Lasīt tālāk" novietojumam lapā:
.jump-link {text-align:right;} - uzraksts būs labajā pusē
.jump-link {text-align:center;} - uzraksts būs centrā
Ja šo rindiņu atstāj brīvu, uzrasts paliks kreisajā pusē

Vietas, kur iekopēt kodu var būt dažādas,
es izvēlējos šajā vietā - aiz /* Posts un pirms coments h4:



Spiež saglabāt veidni un būs pievienojies šāds rīku panelis "Jump link", ar kuru varēs mainīt pogas "Lasīt tālāk" vizuālo dizainu: