"Uzvedības faktori" apmeklējumu skaita palielināšanai

Ko darīt, lai bloga apmeklētāji nāktu no Google meklētāja regulāri? Ja neko nedara lietas labā un ļaujas dīkstāvei, tad apmeklējumu nav un bloga statistika tuvojas nullei, lai arī cik vērtīgi un noderīgi būtu raksti. Man ir vairāki blogi, kuros vairāku mēnešu garumā nav ievietots nekas jauns, kā rezultātā tur pa šo dīkstāves laiku no Google nav bijis neviens apmeklējums. Būtiskākā problēma ir tā, ka Google ceļ reitingu lapām, kuras tiek ļoti labi apmeklētas, bet neizdevīgās vietās kaut kur uz beigām atstāj lapas, kuras tiek vāji apmeklētas. Ja apmeklējumu skaits pieaug, tad vieta meklētājā iet uz augšu. Bet tiklīdz sākas dīkstāve un rakstu neviens never vaļā, vieta meklētājā slīd uz leju un tad to tāpat vairs neviens neatrod, lai arī varbūt daudzi meklē informāciju tieši par tādu tēmu.
Šī iemesla dēļ visaugstākajās pozīcijās mēdz būt nevis ļoti saturīgi raksti, bet visāda draza, kuru "visi baigi lasa". Visapmeklētāke raksti ir no lieliem un izklaidējošiem portāliem, tāpat apmeklēti ir ļoti aktīvu blogeru raksti. Vienkāršam vidusmēra bloga rakstītājam ir grūti konkurēt ar milzu portāliem un hiperaktīviem blogeriem ar ārkārtīgi lielu sekotāju skaitu.
Lai piesaistītu lasītājus, ir vajadzīgs uzturēt blogā pastāvīgu aktivitāti. To nodrošina regulāri apmeklētāji, kuri visu laiku kaut ko ver vaļā un cirkulē pa lapām. Šiem lasītājiem nebūt nav vajadzības būt ieinteresētiem, galvenais, ka tie vispār nāk un rada aktivitāti. Meklētājs tāpat nevar pateikt, vai tie to rakstu lasa vai nelasa. Ja pieaug lapu atvērumu skaits, tad meklētājs domā, ka nāk lasītāji un ceļ rakstu Google uz augšu labākā pozīcijā. Tātad vispirms jāpadomā nevis par to, vai tur kāds kaut ko lasa, bet lai pieaugtu mehānisks raksta apmeklējumu skaits. Ja būs skaita pieaugums, tad varbūt atnāks arī vairāk īstie lasītāji.
Ņemot vērā šīs sakarības, ir kāda metode, kā ir iespējams savam blogam piesaistīt lasītājus no meklētāja arī tad, ja raksti stāv dīkā un tos neviens nelasa. Metode ir šķietami apšaubāma, bet ļoti bieži tā izrādās gandrīz vienīgais veids, lai lasītāju skaits nepaliktu kā nulle. Tā neder ikdienai, bet ir ļoti labs līdzeklis neaktīvu rakstu aktivizēšanai. Skaitītājs skaita arī paša apmeklētās savas lapas. Jau labojot kļūdas raksta apmeklējuma statistika pieaug. Pašam nākot un atverot savu rakstu jau veidojas "lasītāju skaits". Tātad jānāk un pašam jāver vaļā savs raksts.
Te ir savas īpatnības. Verot vaļā rakstu ar to interneta pārlūku, kurā Tu darbojies, raksta apmeklējumu skaits apstājas. Var vērt vaļā, bet statistikas būs maz. Tas ir ierēķināts, lai klejojumi pa savām lapām radītu aktivitāti un dotu mazliet iepriecinājumu ar apmeklējumu skaita pieaugumu, bet lai tas skaits pārāk daudz nepieaugtu.
Apmeklējumu skaits jūtami pieaug, ja es veru sava bloga rakstus dažādos interneta pārlūkos. Tātad, lai pumpētu raksta statistiku, datorā ir vēlams uzstādīt maksimālu skaitu ar interneta pārlūkiem. Mozilla Firefox, Safari, Opera, Opera Mobile, K-Meleon, Maxtoon, CoolNovo, Chromium un ko tik vēl neizdodas atrast.
Atverot savu rakstu ar jebkuru interneta pārlūku, tas dos vienu apmeklējumu. Otro reizi rakstu atverot, skaitījuma vairs nebūs. Tādēļ skaita pumpēšanai ir jāklejo pa sava bloga dažādām lapām. Apmeklējot visus iespējamos rakstus, statistika apstāsies.
Tālākai skaita pumpēšanai var atvērt nākamo interneta pārlūku un tāpat izspaidīt visus iespējamos virsrakstus savā blogā. Pēc tam apmeklējumu skaits apstāsies. Tālāk var atvērt nākamo interneta pārlūku un sākt virsrakstu spaidīšanu no sākuma. Tā līdz visi interneta pārlūki būs beigušies. Lai dabūtu vēl lielāku statistiku, vēlams iet internetā no dažādiem datoriem, dažādām operacionālajām sistēmām, dažādiem pieslēgumiem, izmanot O-kartes vai Zelta zivtiņas modēmu un publiskas interneta vietas.
Vēlams neapstāties pie vienas operacionālās sistēmas. Man portatīvajā datorā ir Linux Mint, uz paša vecākā datora Windows XP, uz otra datora Windows 7, uz planšetes Android. Ir iespēja ar LiLi programmas palīdzību uzstādīt uz USB flešatmiņas jebkādu Linux, tad to palaist paralēli citām operacionālajām sistēmām, neko uz datora neuzstādot. Vārdu sakot, ja sava bloga raksti tiek apmeklēti no ļoti dažādām operacionālajām sistēmām, skaitītājs uzrāda, ka nāk daudz dažādu apmeklētāju no ļoti dažādām vietām.
Pumpējot statistiku tādā veidā, vēlams imitēt arī raksta lasīšanu, ne tikai apmeklējumu. Atverot rakstu, vēlams to paritināt uz leju un uz augšu. Google atpazīst teksta lasīšanu pēc ritināšanas. Ja raksts netiek ritināts, tātad tas palicis nelasīts. Reitings meklētājā rakstam pieaug, ja tas tiek lasīts (ritināts).
Reitings pieaug, ja raksts tiek atvērts un kādu laiku paliek neaizvērts. Pa šo laiku jābūt regulārai, mierīgai, ne pārāk intensīvai raksta slejas ritināšanai uz leju. Prognoze vidējam raksta izlasīšanas laikam ir aptuveni 5 minūtes. Ja ilgāku laiku raksts stāv atvērts un netiek ritināts, tas liecina par dīkstāvi.
Lai palielinātu lasīšanas ticamību var rīkoties tā: Atver vienu interneta pārlūku, atrod tajā savu blogu un atver kādu maz lasītu rakstu. Paritina tekstu uz leju. Atstāj šo rakstu atvērtu. Ver vaļā nākamo interneta pārlūku, atrod tajā savu blogu un atver tajā citu maz lasītu rakstu. Paritina tekstu uz leju.
Ver vaļā trešo interneta pārlūku. Atrod tajā savu blogu un atver citu maz lasītu rakstu. Paritina tekstu uz leju. Tālāk ver vaļā ceturto interneta pārlūku un meklē tajā savu blogu un vēl citu rakstu. Paritina tekstu. Pēc tam ver vaļā piekto interneta pārlūku. Tāpat atrod tajā savu blogu un vēl kādu citu rakstu. Atkal paritina tekstu.
Tad atgriežas visos atvērtajos pārlūkos, lai atvērtu katrā citu rakstu. Katru rakstu paritina uz leju. Pēc visām šīm darbībām atkal atgriežas pirmajā interneta pārlūkā, lai atvērtu arvien jaunu rakstu. Tikai nevajag steigties. Pa vidu var atvērtos tekstus paritināt. Steigas dēļ kāds pārlūks var arī uzkārties.
Tā vienā reizē pusstundas laikā var dabūt aptuveni 100 sava bloga rakstu apmeklējumus. Vairāk dienā nevajadzētu pumpēt apmeklējumu statistiku, jo tas var kļūt aizdomīgi. Es kādā reizē mēģināju eksperimentēt. Manam pirmajam jaunizveidotam blogam bija pirmajā mēnesī 200 apmeklējumi, kuri tāpat bija radušies tikai pašam rakstot un labojot rakstus. Ar Google nevarēja atrast nevienu rakstu. Tad es nolēmu ķerties pie radikālas statistikas pumpēšanas. Divās dienās visiem rakstiem ar dažādu interneta pārlūku palīdzību izdevās uzpumpēt 1000 apmeklējumus.
Nākamajā dienā raksti bija atrodami ar Google labās pozīcijās. Tomēr mani piemeklēja kāda ķibele. Blogs tajā pašā nākamajā dienā tika izdzēsts no Google bargās pārvaldes puses ar argumentāciju, ka šajā blogā ir konstatētas aizdomīgas darbības, kas liecina, ka tas ir kļuvis par spama avotu.
Tātad ar apmeklējumu statistiku nevajag pārforsēt. Aizdomīgi ir tas, ka pirms tam blogs bija mazaktīvs un pēkšņi lasītāji gāžas straumē no vienas IP adreses. Milzīgai skaita pumpēšanai tādā gadījumā var palīdzēt programmas, kuras spēj mainīt IP adreses.
Ja pats blogeris savā blogā atver 100 reizes rakstus dienā no dažādiem pārlūkiem, no malas tas tiek uztverts, ka šo blogu aktīvi lasa blogera draugi un ģimenes locekļi. Tas liecina, ka blogeris ir aktīvs un grib sevi realizēt. Tādēļ Google ceļ apmeklētajiem rakstiem augstāku reitingu. Ja raksti netiek apmeklēti, tad Google arī secina, ka raksts ir neaktuāls un blogeris ir zaudējis par to interesi. Līdz ar to reitings meklētājā krīt.