Atkāpes rindkopas sākumā

Rakstot tekstu Wordā, es vienmēr rindkopas sāku ar atkāpi. Sākot rakstīt tekstus blogā, secināju, ka te atkāpes rindkopām nav. Lai tiktu pie atkāpēm, es Wordā rakstīto tekstu kopēju bloga tekstā un iegūstu atkāpes katrai rindkopai gluži kā grāmatā vai žurnālā. Ja teksts ir pilnībā gatavs, tad Word formatējums ar visām atkāpēm pāriet uz bloga lapaspusi. Ja nav uzstādīts Microsoft Word, tad der jebkurš teksta redaktors, kurā tekstu var sākt ar atkāpēm.
Ja es rakstu tekstu vispirms blogā, tad pēc uzrakstīšanas kopēju to uz Word, uzstādu visā tekstā atkāpes un kopēju izmainīto tekstu atpakaļ blogā. Taču šī metode ir lieliska tikai tad, ja teksts ir pilnībā gatavs un tajā neko nav jāpielabo. Ja tekstā uzrodas jauna rindkopa, esmu spiests kopēt visu tekstu atkal uz Word, lai tur uzliktu vajadzīgo atkāpi. Wordā vēlams darboties ar visu tekstu kopā, ne atsevišķām rindkopām. Ja vajag uzlikt atkāpi vienai rindkopai, tad vēlams likt standarta atkāpes visam tekstam vienlaicīgi.
Vai tomēr nav kādi instrumenti, lai tekstu nevajadzētu visu laiku dzenāt uz Word un atpakaļ? Lai to paveiktu, eju teksta HTML kodos un meklēju rindkopas sākuma kodus. Ko es tur atrodu?

Rindkopa ar atkāpi manā tekstā no iepriekšējās rindkopas pēdējā vārda līdz rindkopas pirmajam vārdam satur tādu kodu:

</span></div>
</div>
<div>
</div>
<div style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; text-indent: 19.85pt;">
<div style="text-align: justify;">
<span lang="LV" style="font-family: Georgia; font-size: 13.5pt;">

Šajā kodā var būt dažādas zīmes un kodi, tas nav svarīgākais. Svarīgi ir tikai tas, ka šajos kodos ir iekodēda atkāpe text-indent: 19.85pt
Citur var būt atkāpe norādīta centimetros text-indent: 0.7cm
Skaitlis norāda atkāpes lielumu, to ir iespējams mainīt pēc vajadzības
20pt būs aptuveni 0.7cm, 10pt būs 0.35cm

Rindkopai, kurai trūkst atkāpes, no iepriekšējās rindkopas pēdējā vārda līdz rindkopas pirmajam vārdam ir pilnīgi citi kodi, kuri neietver sevī ne atkāpes kodus, ne citus formatējumus no Word:

</span>
<span style="font-family: Georgia;"><span style="font-size: 18px;">

Lai visas rindkopas būtu vienādas, ar atkāpēm un vienāda lieluma burtiem, es kopēju kodu no rindkopas ar atkāpi uz visām rindkopām, kurām pietrūkst atkāpes. Kopēju un mainu kodus no rindkopas pēdējā vārda līdz nākamās rindkopas pirmajam vārdam:



Bija


Rezultāts