Saite uz virsrakstu teksta vidū

Ar blogspot pieejamajām metodēm tradicionāli ir iespēja iekopēt sānu joslā un rakstos saites uz rakstiem un lapām, kuras pēc atvēršanās sākas ar augšējo virsrakstu. Taču bieži vien gribētos, lai saite aizvestu nevis uz raksta sākumu, bet uz kādu virsrakstu kaut kur lapas vidū vai vispār uz kādu konkrētu rindkopu. Ar šādu saiti gribētos akcentēt kādu konkrētu informāciju garākā tekstā. Tas ir svarīgi lasītāju piesaistei, jo bieži vien lasītāji ir steidzīgi. Tie vēlas izlasīt dažas rindkopas dažās minūtēs. Ja saite aizved uz raksta sākumu, tad lasītājs izlasa pirmās divas rindkopas, zaudē interesi un līdz svarīgajai vietai nemaz netiek.
Radīt saiti uz konkrētu vietu tekstā ir iespējams, lai arī piņķerīgi. Tālāk instrukcija soli pa solim, kā to paveikt.

Tekstā ir jāiezīmē vieta, uz kuru būs jāved saitei. To dara šādi:
1. Atver vajadzīgo rakstu vai lapu labošanai. Atrodam vajadzīgo vietu, uz kuru būs jāaiznes jaunradītajai saitei. Lai vieta nepazustu, vēlams ar peli iezīmēt un iekopēt ar taustiņu kombināciju Ctrl+C vajadzīgo virsrakstа vai rindkopas sākuma vārdu. Jākopē tikai viens vārds, ar vairāku vārdu vai teikuma kopēšanu tā lieta nesanāks.
2. Spiežam kreisajā pusē pogu HTML. Atveras rindas ar nesaprotamiem kodiem. Tālāk jāatrod šajā kodu jūklī tā pati vajadzīgā vieta.
3. Ja teksts ir garš, īstās vietas atrašanai izmantojam taustiņu kombināciju Ctrl+F. Rīku joslā ir meklēšanas lodziņš. Šajā lodziņā kopējam ar Ctrl+V vajadzīgo iekopēto virsrakstа vai rindkopas sākuma vārdu. Atrastā vieta akcentējas oranžā krāsā.
4. Pirms vajadzīgā virsraksta vai teikuma pirmā vārda (kurš iezīmējās pēc meklēšanas oranžā krāsā) iekopē šādu kodu:
<a id="enkurs"></a>   
5. Raksta vai lapas sākumā turpat pirms visiem nesaprotamajiem HTML kodiem iekopē šādu kodu:
<a href="#enkurs">Virsraksts</a>
6. Spiežu pogu Rakstīšanas skats. Augšējā stūrī parādās vārds Virsraksts. Atgriežamies HTML. Redzam, ka ieraksti ir mainījušies: <a href="#enkurs">Virsraksts</a> vietā tagad ir tāda rinda
<a href="http://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=372623115009596446#enkurs">Virsraksts</a>
7. Vārda «Virsraksts» vietā rakstu to tekstu, ko vajadzēs redzēt uz vajadzīgās saites
8. http://draft.blogger.com/blogger.g ir jānomaina pret attiecīgā raksta HTML saiti. Atveram vajadzīgo rakstu ar citu pārlūku vai papildus palaižam pārlūku fonā un atrodam to rakstu, kurā veidojam jauno saiti. Kopējam ar peli augšā atrodamo raksta vai lapas saiti.
9. Piemēram, man vajadzīgās lapas saite ir tāda, variāciju ir daudz: http://personutipi.blogspot.com/p/lielakajai-dalai-nav-ne-jausmas-kas-ir.html
10. Iekopējam šo saiti http://draft.blogger.com/blogger.g vietā. Tas ir līdz jautājuma zīmei. Es iegūstu tādu rindu
<a href="http://personutipi.blogspot.com/p/lielakajai-dalai-nav-ne-jausmas-kas-ir.html?blogID=372623115009596446#enkurs">Virsraksts</a>

11.  Atrodu to vietu HTML tekstā, uz kuru bija jārada saite. Tur tagad ir tāds kods:
<a href="" id="enkurs">
Vajadzīgajā vietā starp pēdiņām var būt arī jau pats ierakstījies: http://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=372623115009596446
Šī rinda tad jānomaina ar pilnvērtīgo saiti
12.Starp pēdiņām kopēju jaunradīto saiti, kura atrodama augšā starp pēdiņām līdz zīmei #enkurs". Man tā iznāca tāda:
13. Iegūstu HTML tekstā tādu rindu:
<a href="http://personutipi.blogspot.com/p/lielakajai-dalai-nav-ne-jausmas-kas-ir.html?blogID=372623115009596446" id="enkurs"></a>MAINĪGĀ PSIHE
14.Spiežam Saglabāt vai Atjaunināt.
15. Atverot lapu sākumā ir lasāms virsraksts, uz kura uzspiežot, tas aizved uz vajadzīgo vietu tekstā.
16. Šo virsrakstu ar  Copy Paste palīdzību var kopēt un iekopēt jebkurā vajadzīgajā vietā citā lapā vai tekstā. To var iekopēt arī citā blogā. Jebkurā iekopētajā vietā uz tā uzspiežot tas aizvedīs uz vajadzīgo virsrakstu lapas vidū.

17. Ja ir vajadzība radīt saiti uz konkrēto vietu no sānjoslas, kurā apkopotas saites uz lapām un rakstiem, tad dara tā:
Uzspiežot uz saites lapā un nonākot konkrētajā vietā, pārlūka augšā būs saite, kura ar peli jāiezīmē un jāiekopē.
Man šī saite tur ir tāda
Šo saiti kopē vajadzīgajā ailē, kurā tiek prasīta saites iekopēšana.
18. Šo saiti var kopēt forumos un diskusijās, lai citi nonāktu vajadzīgajā vietā un izlasītu konkrēto rindkopu.

Vairākas saites vienā lapā
Tā ir tikai viena saite, bet es vēlos radīt aktīvu satura rādītāju, kurā apkopotos vairāk virsraksti. Šādā gadījumā būs jārada tādi paši enkuri visās vajadzīgajās vietās tekstā. Enkuru skaits ir neierobežots, tikai pieaugot to skaitam var sapiņķerēties tajos kodos. Lai būtu skaidrība, jāzin tas:
1. blogID=372623115009596446 visās saitēs ir vienāds, tas ir bloga identifikācijas kods. Katram blogam un saitam tas ir atšķirīgs.
3. Radot vairākas saites vienā rakstā, tās būs gandrīz vienādas. Ir iespējams tās sagrupēt tikai mainot vārdu "enkurs". Šī vārda vietā var ierakstīt jebkādu vārdu. Vieglākai sagrupēšanai var pielietot skaitļus, piemēram, enkurs001, enkurs002, enkurs003. Var šo vārdu vietā ierakstīt vajadzīgā virsraksta tekstu, tikai ar mazajiem burtiem, bez garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm, atstarpju vietā liekot svītriņas.
4.Vārda "enkurs" vietā rakstot citus vārdus, tos ir jāmaina divās vietās. Viena vieta ir HTML kodos tajā vietā, uz kurieni jāved saitei. Otra vieta ir augšā virsraksta HTML kodā, kurā tiek radīta saite uz vajadzīgo vietu.