Rakstu rediģēšana un reitings meklētājos

Pamācībās bloga veidošanā rakstīts, lai blogs kļūtu populārs un tiktu atrasts ar Google, pašam blogerim ar to jādarbojas pēc iespējas biežāk. Katru nedēļu, bet labāk katru dienu un vēl labāk vairākas stundas dienā. Vai tas ir tā vērts? Vai vajag visu brīvo laiku pārvērst par bloga rakstīšanu? Tas var izniekot garīgos spēkus, ja bloga rakstīšana nav kļuvusi par apsēstību.
Lai blogs tiktu apmeklēts, ir nepieciešama bloga nepārtraukta aktivizācija. Rakstiem jābūt apmeklētiem, informācijai jāmainās. Ja ir jāievieto jauns raksts, labāk to rakstīt blogā, ne Wordā. Reitings pieaug līdz ar blogā pavadīto stundu skaitu. Pēc tam var iekopēt Wordā un veikt korekcijas. Kļūdas arī vēlams labot blogā, ne Wordā. Katra saglabāšana un labošana dod arī savus plusus reitingam.
Nav īsti veiksmīgs rezultāts tad, ja gatavs un izlabots raksts tiek iekopēts blogā. Tad meklētājs var domāt, ka tas ir kaut kāds Copy Paste materiāls.
Vēl sliktāk ir tad, ja blogeris rūpīgi raksta ar Wordu, tad kādā dienā visus savus rakstus saliek blogā. Google tādu soli vērtē kā aizdomīgu. Tātad blogeris ir paņēmis veselu kaudzi ar kopētiem rakstiem un vienā rāvienā tos sabāzis savā blogā. Un tagad sāks aktīvi spamot ar saviem Copy Paste materiāliem. Šādus vienā reizē ieliktus rakstus Google tiecas stumt savā reitingā zemāk. Arī tad, ja blogs ir jauns un tajā nekā nav, rakstus vēlams publicēt pakāpeniski, katru dienu pa rakstam, ne visus vienā reizē.
Ja tiek ievietots raksts no Worda, vēlams to kopēt tādu, kāds tas ir ar visām kļūdām un trūkumiem. Saglabāt tādu kāds tas ir. Pēc tam labot kļūdas, pierakstīt kaut ko klāt. Saglabāt izmaiņas, vairākas reizes skatīties, kas tur iznācis. Tad Google secinās, ka top jauns interesants raksts.
Nevajadzētu raizēties par to, ka negatavs raksts aizies un visi tādu lasīs. Sākumā neviens nelasīs, ar meklētāju raksts būs atrodams tikai nākamajā dienā. Sociālās pogas vajag spiest tikai pēc raksta pilnīgas pabeigšanas. Izņēmums ir vienīgi tad, ja blogam ir savi sekotāji, kuri tūlīt pat saņem visus jaunumus.
Ko darīt tad, ja nav ko jaunu likt iekšā? Lai uzlabotu reitingu, var neapmeklētiem rakstiem pamainīt virsrakstus, kaut ko pamainīt tekstā, iekopēt kaut ko klāt, atsevišķas rindkopas paņemt nost. Pie katras lielākas darbības spiest pogu "Saglabāt". Var pārkopēt vecus rakstus, pielabot tos, izmest ārā novecojušu informāciju un pasniegt kā jaunus.
Par prasmi vecus rakstus pasniegt kā jaunus