Rakstu dublēšana un veci raksti jaunās skaņās

Bieži vien arī ļoti svarīgu rakstu lasītāju skaits vairāku mēnešu laikā paliek ļoti niecīgs. Tad rodas jautājums, ko darīt lietas labā, lai raksts tomēr aizietu līdz lasītājiem. Var iekopēt saites uz rakstu forumos un sociālajos tīklos, tomēr efekts biežāk būs nepietiekams vai īslaicīgs. Raksta apmeklētību spēj reāli palielināt tikai labas pozīcijas Google meklētājā. Ja raksts netiek apmeklēts nemaz, rodas vēlme to iekopēt no jauna kā jaunu rakstu ar jauniem datumiem. To ir vērts darīt, taču jāatceras, ka iepriekš raksts tika apmeklēts maz. Lai neapmeklēts raksts, kurš ievietots no jauna, tiktu apmeklēts, ir svarīgi ievērot savas sakarības.
Dublējot rakstus, virsrakstu un pirmo rindkopu ir vēlams mainīt, iekļaujot tekstā svarīgus atslēgas vārdus. Pilnīga raksta kopija tiks apmeklēta vēl mazāk kā vecais neapmeklētais raksts. Uzrakstot jaunu virsrakstu un pirmo rindkopu raksts tiks uztverts kā jauns. Neko nemainot tekstā un virsrakstā, meklētājs to uztvers kā Copy-Paste ierakstu, priekšroku dodot vecajam rakstam.
Kad raksts ir ievietots no jauna, veco dublēto neapmeklēto kopiju vēlams dzēst. Jebkura kopija gremdē meklēšanas rādītājus. Vēlams, lai raksts būtu vienā eksemplārā kā "unikāls" materiāls. No dublētām kopijām vēlams saglabāt to, kura vairāk tiek apmeklēta. Neapmeklētas rakstu kopijas vēlams dzēst, jo tās gremdē dublētā raksta apmeklētību.
Un otrādi, ja lasītāji plūst straumēm, nekādā gadījumā nevajag rakstu vēl dublēt un domāt, ka tad nāks lasītāji dubultā. Nē, uz jauno kopiju apmeklētāji būs maz, bet uz veco nāks mazāk kā iepriekš. Ja veci raksti tiek ļoti labi apmeklēti, tos nevajag kopēt un likt no jauna. Vecs ļoti labi apmeklēts raksts ieņem labu vietu meklētājā.
Dublēt rakstus vēlams tikai dažādās vietās, kur nāk dažādi lasītāji. Raksts var būt blogā, draugiem.lv dienasgrāmatā, sadaļā Parunāsim un vēl kādā forumā. Lai raksti viens otru negremdētu, visur ir vēlams pamainīt virsrakstu un pirmo rindkopu. Arī tad, ja ir ļoti liela vēlme dublēt rakstu savā blogā, tad vēlams tos saglabāt ar dažādiem virsrakstiem un pirmajiem teikumiem.

SAITES NO VECAJĀM UZ JAUNAJĀM VIETĀM
Dublējot rakstus, vēlams pārveidot vecās rakstu kopijas par saiti uz jauno rakstu. Vecajā rakstā dzēšu ārā tekstu, pārveidoju virsrakstu un atstāju kādu vidējo rindkopu, zem kuras iekopēju saiti uz jauno rakstu. Meklētājs vispirms vedīs uz veco rakstu, tad no tā būs iespēja nokļūt jaunajā rakstā. Abiem rakstiem vēlams būt dažādiem virsrakstiem, tādēļ virsrakstu vēlams mainīt vecajam rakstam, kurš pārveidots par saiti uz jauno rakstu. Tāpat vēlams, lai pirmās rindkopas teksts nedubultotos.
Ja uz veco rakstu lasītāji nav nākuši ilgstoši, šo rakstu labāk dzēst, lai nedubultojas. Tikai tad, ja apmeklētāji tomēr no meklētāja nāk, ir vērts veco rakstu pārveidot par saiti uz jauno rakstu. Kad vairs apmeklētāji uz šo saiti vairs nenāk, var šo ierakstu dzēst.

Mainot virsrakstu, sākumā meklētājs vēl to nepamana un meklēšanā vēl ir vecais virsraksts ar saiti uz veco rakstu. Lai arī tur ir mainīts virsraksts. Tikai pēc laika meklētājs pārorientējas, ieliekot saiti uz jauno rakstu. Toties pārveidotais virsraksts negūs atsaucību no meklētāja, ja rakstā ir tikai viena rindkopa un tas pamazām pazudīs no meklēšanas. Nemainot un dublējot virsrakstus, meklētājs ietiepīgi vedīs uz veco rakstu vēl ilgu laiku, ignorējot jauno.

KĀ VECUS RAKSTUS PASNIEGT KĀ JAUNUS
Neapmeklētu un aizmirstu rakstu var pasniegt arī kā jaunu un aktuālu, mazliet to pielabojot un izmetot ārā visu, kas attiecas uz pagājušiem notikumiem. Lai to paveiktu, vispirms rakstu pārveidoju par melnrakstu. Tad spiežu pogu "Publicēšanas datums" un pārvietojos uz šodienas datumu. Spiežu pogu "Publicēt". Rezultātā rakstā mainās datums un tas no arhīva pārveidojas par jaunu un aktuālu rakstu. Tas būs labāk atrodams ar meklētāju. Rakstam saglabāsies arī iepriekšējo apmeklējumu statistika. Šo darbību vēlams veikt tikai rakstiem, kuri pēdējos mēnešos ir bijuši ļoti vāji apmeklēti. Ja raksts visu laiku tiek labi apmeklēts, tad datuma uzlabošana šo apmeklētību var sabojāt.
Vecus kādreiz labi apmeklētus rakstus var atsvaidzināt arī ļoti līdzīgā veidā, bet neko tajos nemainot. To var darīt šādi: Ieeju raksta labošanā un atrodu labajā sānu malā pogu "Publicēšanas datums". Uzlieku rakstam tādu datumu, kādu vēlos. Tikai nepārveidoju rakstu par melnrakstu, pārējās darbības ir tādas pašas, kuras aprakstīju iepriekš. Saitē iekodētais datums nemainīsies, ja pirms tam raksts nav bijis pārveidots par melnrakstu. Ja uzlieku jaunāko šī mēneša datumu, tad vecais raksts nokļūs pirmajā vietā kā jauns raksts. Vienlaicīgi saglabāsies vecās jau iestrādātās saites, kuras iekopētas forumos un atrodamas meklētājos.