Ātrā rediģēšana



Ja bloga izkārtojumā tiek pievienots sīkrīks sānu joslā, tam tiek pievienota arī ātrās rediģēšanas poga. Uzspiežot uz tās var tikt klāt sīkrīka satura rediģēšanai. Iesācējam tā ir ļoti ērta. Šo pogu redz tikai pats bloga autors. Citi tai klāt nevar tikt. Tā ir šāda ikona:

Sākumā šī poga palīdz, kamēr sīkrīks tiek regulēts un pilnveidots. Tomēr ātrā rediģēšana var kļūt par problēmu, ja sīkrīku blogā ir ļoti daudz. Katra šī poga ir saite, kuru meklētāja robots uztver kā ļoti "nozīmīgu" bloga navigācijas sastāvdaļu gluži kā "Tvitterkopīgot" un tamlīdzīgi. Šīs saites piesārņo bloga galveno lapu un traucē citām lietderīgākām navigācijas saitēm iekļūt labākās meklētāja pozīcijās. Lai arī saite nav redzama, meklētāja robots to atrod. Ja sīkrīku ir daudz, tad piesārņojums ar liekām saitēm pieaug ar katru pievienoto sīkrīku.
Sīkrīku rediģēšanai var tikt klāt no galvenās rediģēšanas sadaļas. Ar to bieži vien pietiek. Ātrās rediģēšanas pogas var dzēst ārā, lai tās netraucē meklētājam meklēt lietderīgas saites galvenajā lapā. Izdzēst šīs pogas var veidnes rediģēšanas sadaļā. Meklēju rindiņu:

<b:include name='quickedit'/>



Meklētājā ar Ctrl+F iekopēju šo rindiņu un meklēju veidnes šablonā. Šīs rindiņas būs daudz. Katram sīkrīkam sava. Dzēšu ārā visas šīs kodu rindiņas, kādas tik vien var atrast. Nemaz nelasu, kam tās domāta, dzēšu tik ārā. Ja pa vidu gadās kāds svarīgs sīkrīks, kuru var rediģēt tikai no ātrās rediģēšanas, tad pēc izdzēšanas tas atjaunojas automātiski. Nesanāks tā, ka netiek sīkrīkam vairs klāt. Kad visas izdzēstas, saglabāju veidni. Ātrā rediģēšana būs pazudusi. Pievienojot jaunu sīkrīku, automātiski ātrā rediģēšana tam būs klāt. Uzreiz to nedzēšu, pagaidu, kad sīkrīks piepildīts ar informāciju. Kad sīkrīki ar ātrajām rediģēšanām sakrājušies, tad var dzēst.