Saites teksts

Bieži vien saites teksts rakstam iznāk pārāk garš vai arī ar gramatiskajām kļūdām. Piemēram, kaut kas tāds: blogspot.com/2015/01/ka-izveidot-vislbako-saiti-uz-savu-neatkatojamo-rakstu-sava-bloga.html Reizēm teksts iznāk nesakarīgs. Ko darīt, lai saite uz rakstu būtu korekta un perfekta? Automātiski saite veidojas no virsraksta. Kas virsrakstā ierakstīts, tas nonāk saitē. Gramatiskās kļūdas virsrakstā noved pie kļūdām saites tekstā. Pārāk gari virsraksti izveido pārāk garu saiti. Ja sākumā virsraksta vietu atstāj tukšu, tad saites vietā parādās nekā neizsakošs blog-post ar kaut kādu numuru.
Šo lietu var koriģēt, ja pašā sākumā virsraksta vietā uzraksta nevis virsrakstu, bet dažus atslēgas ārdus. Tad vēl neuzrakstīto rakstu ar tukšo lapu saglabā. Spiež "Publicēt", bet tikai jāuzmanās, lai tukšā lapa netiktu kopīgota kādā jaunumu slejā. Kuri vārdi ir ierakstīti virsraksta vietā, tie ierakstās saites nosaukumā. Tad šos atslēgas vārdus izdzēš un to vietā raksta virsrakstu. Saites teksts vairs nemainās.
Saites tekstu rakstam var mainīt arī savādāk. Malējā slejā pie raksta ir tāda vieta, kur rakstīts: Pastāvīgā saite. Angliskajā versijā ir rakstīts Permalink. Ja teksts vēl nav saglabāts, uzspiežot uz tās, parādās izvēle: Automātiska pastāvīgā saite vai Pielāgota pastāvīgā saite.




Lai iegūtu perfektu saiti, uzspiežu uz Pielāgota saite un rakstu dažus atslēgas vārdus - maziem burtiem, bez garumzīmēm, ar svītriņām starp vārdiem. Šis teksts ierakstīsies bloga saitē uz rakstu aiz gada un mēneša numura. Tādā veidā var iegūt to pašu efektu, ja sākumā virsraksta vietā ieraksta vēlamos saites teksta vārdus.
Bet ko darīt, ja saite jau gatava un tā ir pilna ar nevajadzīgiem vārdiem? Lai izmainītu jau gatavu saiti, tad spiežu uz "Pārveidot par melnrakstu". Tālāk spiežu uz pogas Pastāvīgā saite>Pielāgota pastāvīgā saite un rakstu vajadzīgos vārdus maziem burtiem, ar svītriņām starp vārdiem un bez garumzīmēm. Tad spiežu "Publicēt" un saites teksts būs izmainījies.
Ja vienlaicīgi ar šo darbību turpat blakus maina arī publicēšanas datumu, tad saites tekstā izmainīsies arī gada un mēneša numurs. Datums pašā sākumā ierakstās automātiski. Tāds tas paliek visu laiku, ja neko tālāk nemaina ar roku. Lai mainītu datumu, ir iespēja iestatīt jebkādu datumu un laiku pēc sava prāta. Uz priekšu neizdosies, bet no šodienas atpakaļ var likt jebkādus datumus. Saites datuma skaitļi pārveidosies tikai tad, ja raksts ir pārveidots par melnrakstu! Nepārveidojot par melnrakstu, paliks iepriekšējais skaitlis arī ar mainītu datumu.
Saites tekstu vēlams mainīt tikai pašā sākumā. Kad raksts ir tapšanas stadijā. Ja raksts ir gatavs un palaists tautā, tad saites tekstu vēlams nemainīt arī tad, ja tas ir iznācis neveiksmīgs. Raksts nonāk apritē, tas ir atrodams ar Google meklētāju, saite uz rakstu ir kaut kur varbūt iekopēta. Ja izmaina saites tekstu, Google stūrgalvīgi ved uz veco saiti, bet jauno ignorē.
Nevajag arī aizrauties ar datumu uzlabojumiem, uzliekot jaunāku datumu. Jebkāda veida meklētāji, arī Yahoo un Bing ved uz veco saiti ar veco datumu. Paralēli vēl rodas saites uz jauno saites tekstu it kā uz jaunu rakstu. Meklētājā tas atainojas, it kā būtu divi vienādi raksti. Tas gremdē pozīcijas meklētājā, jo vecā saite tiek uztverta kā īstā, bet jaunā saite kā Copy-Paste materiāls.
Toties ir vērts pamainīt saites tekstus pavisam veciem un neapmeklētiem rakstiem. Šajos rakstos var kaut ko uzlabot un pierakstīt klāt. Tad pārveidot par melnrakstu un izmainīt saites tekstu, uzlikt šodienas datumu un palaist tautā kā jaunu un aktuālu rakstu.