Nelietderīgā poga jaunumu lasīšanai - Abonēt: Ziņas (Atom)

Raksta apakšā ir saite, kura reti tiek izmantota, nedarbojas un bojā labo iespaidu.


Lai Tu nelasītu vecas ziņas un vienmēr saņemtu jaunākās ziņas, apakšā ir poga ar aicinājumu Abonēt: Ziņas (Atom) Šī poga pilnvērtīgi strādā tikai pārlūkā Opera. Ja ir lasīšanas vērti blogi, varbūt ir vērts uzstādīt Opera kā papildus pārlūku blogu lasīšanai ar Atom lentes palīdzību. Taču blogu abonēšanai pārlūkā Opera nav vajadzīgas nemaz pogas pašā blogā. Tur augšējā stūrī blakus grāmatzīmju zvaigznītei ir poga jebkādu blogu abonēšanai, ja tikai ir saprotams, kam tā ir domāta.




Vēl šī poga strādā pārlūkā Mozilla Firefox, bet nebūs tāpat daudz šī pārlūka lietotāju, kuri spiedīs uz mazo podziņu bloga apakšā. Pārlūkā Mozilla tāpat kā Opera ir sava speciāla jebkādu blogu un mājaslapu abonēšanas poga augšējā stūrī.
Pārlūkā Google Chrome abonēšanas poga zem raksta nestrādā, uzspiežot uz tās būs tikai nesakarīgi kodi. Daudzi arī nesaprot, kam tā poga domāta. Poga ir neievērojama un tā rada lielākoties tikai atgādinājumu, ka blogs ir uz blogspot.com platformas. Lai poga Chrome pārlūkā strādātu, ir nepieciešams uzstādīt paplašinājumu. Tie ir vairāki, bet vienīgi RSS abonēšanas paplašinājums (Google) panāca to, ka uzspiežot uz pogas Abonēt: Ziņas (Atom) parādās nevis nesakarīgi kodi, bet lasāms teksts.
Lai jaunumu abonēšana pilnvērtīgi strādātu Google Chrome, ir nepieciešami divi paplašinājumi. Viens no tiem ir ziņu lasītājs, otrs ir ziņu meklētājs. Ja es pievienoju tikai lasītāju, tas pats neatrod ziņas, abonēšanas poga nedarbojas. Ziņu meklētājs atrod automātiski rakstu lenti un piedāvā to abonēt. Bet pilnvērtīgi sadarboties tie spēj tikai tad, ja ir no viena avota vai arī ir speciāli noregulēti. Diezgan ērts instruments šķiet lasītājs Slick RSS komplektā ar meklētāju Slick RSS: Feed Finder. Tas piedāvā lasīt un abonēt ziņas ar pogu blakus grāmatzīmju zvaigznītei, tāpat kā Opera un Mozilla, bet poga blogā zem raksta Abonēt: Ziņas (Atom) tāpat nedarbojas.



Lai nemaisa kopējo skatu un nejauc galvu, abonēšanas pogu zem raksta var dzēst

Lai likvidētu pieminēto elementu, jāiet uz šablona rediģēšanu:
Veidne>Rediģēt HTML
Uzklikškina ar peli kodu taisnstūrī, tad nospiež meklēšanu Ctrl+F
Meklē vārdu FeedLinks
Jāatrod šāda vieta:

Liekas saites bloga kajene

Rindiņa
<b:include name='nextprev'/>
atbild par saitēm, uz kurām rakstīts
Vecākas ziņas, Sākumlapa, Jaunākas ziņas

Rindiņa
<b:include name='feedLinks'/>
atbild par Atom jaunumiem

Ja Atom jaunumi nav vajadzīgi, rindiņu <b:include name='feedLinks'/> var droši dzēst. Spiežu "Saglabāt šablonu" un nevajadzīgais elements pazūd.
Ja rodas rodas vajadzība šo elementu atjaunot, tad vietā, kur rindiņa tika izdzēsta, iekopēju šo pašu rindiņu, kuru varu paņemt no šī paša raksta. Lai būtu iespēja elementus atjaunot, rindiņu atstāju tukšu un <!-- feed links --> paliek savā vietā: